Nasi van bloemkoolrijst

  • Bereidingstijd

    15 minuten

  • Aantal personen

    1 persoon

Voedingswaarde

389 kcal per persoon

Macroverhouding

  • 20 gram Eiwit
  • 22 gram Koolhydraten
  • 22 gram Vet
  • 5 gram Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 0,5 stuk rode paprika
  • 4 plak kipfilet (vleeswaar)
  • 0,5 stuk ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 1 stuk ei

Zo maak je het

  1. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en voeg hier de paprika, ui en kurkuma aan toe. Bak dit vijf minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ketjap manis, sojasaus, kipfilet en bloemkoolrijst toe. Bak dit vijf minuten mee.
  4. Verwarm ondertussen in een andere pan de rest van de olijfolie en bak hierin het ei.
  5. Serveer de nasi van bloemkoolrijst met het gebakken ei.

Tip van FitChef
Liever wat meer pit? Voeg wat rode peper of een theelepel sambal toe.

Origineel recept: FitChef.nl – met toestemming geplaatst.

Start direct met je eerste persoonlijke weekmenu bij FitChef!

Als premium member heb je toegang tot alle features van FitChef en ontvang je wekelijks een nieuw menu op maat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!