• FIT Dockum eigenaar oprichter Jan-Albert Froukje fitness gym dokkum

De Coaches

Jan-Albert & Froukje

  • Gediplomeerd fitnesstrainer

  • Functioneel Training Specialist

  • Gedragscoach

  • Mindfulness & Relaxercise

  • Ervaringsdeskundige burn-out & depressie

Jan-Albert

oprichter & eigenaar

Personal trainers en coaches zijn er in vele soorten en maten. Ik ben geen personal trainer van de categorie bodybuilder. Ik sta niet dagelijks aan gewichten te trekken. Ik ben niet overdreven breed. Heb geen enorme biceps of een gigantisch brede borstkas. Wat ik wél heb is een enorme passie om mensen beter laten voelen in hun eigen lijf en hoofd. Ik heb persoonlijk mogen meemaken wat beweging voor een mens kan doen. In 2015 liep ik zelf tegen een burn-out aan mét depressie.

Een burn-out dwingt je ertoe na te denken over hoe je op dat punt bent beland. Ik besloot een aantal zaken anders aan te pakken. Ik stopte na 20 jaar met roken, ging fanatiek sporten, gezond eten en begon met mensen te praten. Eerlijk en open, zonder masker. Ik stelde doelen. Hele kleine, en een paar grotere. Uitdagingen, hoe klein soms ook, ging ik aan. En overwon ze. De waardevolle inzichten die ik heb verworven tijdens mijn 13 maanden durende herstel pas ik nu dagelijks toe bij mijn klanten.

Je fit voelen, tevreden zijn en gelukkig zijn met jezelf. Als oprichter en eigenaar van FIT Dockum is dat exact wat ik wil overbrengen op mijn klanten. Ik wil mensen een vertrouwde omgeving bieden waarin ze zich open durven te stellen en de confrontatie met zichzelf durven aan te gaan. Want als je de grens opzoekt weet je pas wie je bent. En door de grens te verschuiven, groei je als mens.

  • Gediplomeerd fitnesstrainer

  • Functioneel Training Specialist

  • Specialist Zwanger & Fit

  • Ervaringsdeskundige schildklierproblemen (ziekte van Graves)

Froukje

oprichter & eigenaar

Ik ben grootgebracht met sport en het belang van goed eten heb ik ook van jongs af aan meegekregen. Toch komt er een keer een moment in je leven dat je lichaam niet meer precies doet wat jij graag wilt. Bij mij kwam dat na mijn 1e zwangerschap. Ik kreeg een probleem met mijn schildklier. Ik had er in no-time zo’n 15 kilo bij, gratis en voor niks… Zoals zoveel jonge moeders vond ik dit niet oké. Het was tijd voor verandering! Maar hoe pakte ik dat aan? Ik had in de tussentijd al zoveel diëten en manieren van bewegen geprobeerd. Zoveel ‘tips’ die niet écht ergens toe leidden. Niks leek op de langere termijn echt te werken. Totdat ik uiteindelijk de stoute schoenen aan durfde te trekken en toch het krachthonk van een sportschool in ben gegaan. Dát veranderde de zaak. Door gerichte krachttraining te doen en mijn voeding daarop aan te passen merkte ik al snel dat ik niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker werd.

Als je ziet dat je lijf positief verandert, krijg je ineens ontzettend veel motivatie! Daar kwam even later een ingrijpende gebeurtenis in mijn privéleven bij, die mij nóg meer motivatie bracht. Ik zag van heel dichtbij dat een sterk lichaam je enorm veel veerkracht geeft! Omdat ik ontzettend veel heb geleerd over eten, macro-verhoudingen, schema’s en trainingen – en ik dat heel interessant vind – heb ik besloten daarover te blijven leren en wil ik alles wat ik weet aan zoveel mogelijk mensen meegeven. Er zijn zoveel mensen die ‘vastzitten’, net als ik toen.

Ik ga je niet helpen om plaatselijk sterk te worden, ik wil je helpen écht fit te worden! Wat gewicht wegdrukken kan iedereen, maar dat maakt je nog niet fit. Fit is een heel ander verhaal en laat dat nou net hetgeen zijn waar je pas echt wat aan hebt. En dan hoef je niet slank, strak en afgetraind te zijn, echt niet. Ontdek het met mij, ik help je heel graag!