De Coaches

Jan-Albert & Froukje

De Coaches

Jan-Albert Noordstra

Jan-Albert

oprichter & eigenaar

Personal trainers zijn er in ontelbare soorten en maten. Ik ben geen personal trainer van de categorie bodybuilder. Ik sta niet elke week 3 of 5 dagen in de fitness aan gewichten te trekken. Ik ben niet overdreven breed. Heb geen enorme biceps of een gigantisch brede borstkas. Wat ik wél heb is een enorme passie om mensen beter laten voelen in hun eigen lichaam en hoofd. Het kan namelijk ook anders… In 2015 liep ik tegen een burn-out aan mét depressie. De klap kwam hard aan. Na enkele weken besloot ik mijn leven weer op te pakken. Sporten, gezond eten en praten. Uitdagingen, hoe klein soms ook, ging ik aan. En overwon ze. De waardevolle inzichten die ik heb verworven tijdens mijn herstel pas ik nu dagelijks toe bij mijn klanten.

Je fit voelen, tevreden zijn en gelukkig zijn met jezelf. Als oprichter en eigenaar van FIT Dockum is dat exact wat ik wil overbrengen op mijn klanten. In de rol naar mijn klanten ben ik daarom misschien wel meer coach dan trainer. Ik wil mijn klanten helpen fitter te worden: fysiek en mentaal. Meer zelfvertrouwen geven en stressbestendiger maken. En het belangrijkste: hen de inzichten meegeven om dit zelf tot stand te brengen en in stand te houden. Dit doe ik door hen te adviseren op het gebied van voeding en beweging. Ook bieden we met FIT Dockum functionele trainingen aan en stellen we de juiste vragen en delen we bruikbare informatie. Alles voor dat ene doel: een fitter en gelukkiger leven.

Froukje Vrieswijk

Froukje

mede-eigenaar

Ik ben grootgebracht met sport. Ook heb ik het belang van goed eten van jongs af aan meegekregen. Toch komt er een keer een moment in je leven dat je lichaam niet meer precies doet wat jij graag wilt. Bij mij kwam dat na mijn zwangerschappen. Mijn schildklier werkte te snel. Ik had er in no-time zo’n 12 kilo bij, gratis en voor niks… Erg vervelend, het was tijd voor verandering! Maar hoe doe je zoiets? Door gericht te trainen op een sportschool merkte ik al snel dat ik niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker werd.

Een ingrijpende gebeurtenis in mijn privéleven bracht mij nóg meer motivatie. Ik zag dat een sterk lichaam je echt profijt kan geven! Omdat ik ontzettend veel heb geleerd over eten, verhoudingen, schema’s en trainingen – en ik dat heel interessant vind – heb ik besloten dat ik dat aan zoveel mogelijk mensen mee wil geven. Ik ga je niet helpen om plaatselijk sterk te worden, ik wil je helpen fit te worden! Wat gewicht wegdrukken kan iedereen, maar dat maakt je nog niet fit. Fit is een heel ander verhaal en laat dat nou net hetgeen zijn waar je echt wat aan hebt. En dan hoef je niet strak en afgetraind te zijn hoor, echt niet. Ontdek het met mij, ik help je heel graag!